هدف از راه اندازی این وب سایت آموزشی، کمک کردن به علاقه مندان به یادگیری علم الکترونیک و میکروکنترلر بوده بخصوص دانش آموزان و دانشجویان که برای پیدا کردن مطلب مورد نظر خود سایتهای گوناگونی را جستجو میکنند که در نهایت به هدف خود نمی رسند، در این وب سایت سعی براین است که آموزش از پایه شروع شود. در ادامه با مثالهای نحوه استفاده از قطعات الکترونیک و عیب یابی آنها آموزش داده خواهد شد. همچنین پروژه های برای آموزش قرار داده شده است.
اسماعیل بخش زاد محمودی
09118315058
09336485452
09373054607
09390617786
telegram.me/Electronic_iran کانال
Esmail_bakhshzad@yahoo.com esmail2bakhshzad@gmail.com
محافظ تمام دیجیتال هوشمند وسایل برقی ( یخچال و فریزر- صوتی تصویری-کامپیوتر )
منبع تغذیه 0-32 ولت 0-5 آمپر قابل افزایش تا 0-20 آمپر (Power supply 0-5A 0-20A)
مدار کنترل کننده هوشمند تپ چنجر ترانس قدرت 63 کیلو ولت سه فاز
هشدار دهنده نشت گاز شهری و دود همراه با قطع خودکار گاز و برق
محافظت از سطح ولتاژ شارژ- جریان شارژ و دمای باطری های UPS تا 200 آمپر
محافظت و کنترل حد جریان سه فاز 0-200 آمپر در سه رنج کاری
کنترل و راه اندازی سروموتورهای الکتریکی و موتور DC و موتور ﭘله ای
قفل الکترونیکی هوشمند توسط تاچ لمسی (Touch Screen)
تابلوی روان با ماتریس 32*8 ارسال پیام متنی از طریق کامپیوتر
طراحی و ساخت فانکشن ژنراتور با کنترل لمسی توسط (Touch Screen)
محافظت و کنترل ولتاژ و جریان خروجی از مدار AC / DC
کنترل دور موتورهای الکتریکی و اعمال موج PWM و از طرق رابط تاچ ﭘد و LCDگرافیکی (Touch Screen)
پروژه مدار آشکارساز نشت گازمتان و گاز بوتان و LPG سنسور MQ
پروژه کنترل و محافظت دیجیتال ولتاژ
پروژه منبع تغذیهDigital 0-42V 5A
ولتمتر و آمپرمتر دیجیتال با AVR
برنامه نویسی میکروکنترلر 52 & 8051
مدار مبدل آنالوگ به دیجیتال ADC
کاربرد تراشه TTL 74HC573 در تابلو روان LED
مبدل آنالوگ به دیجیتال ADC میکرو کنترل AVR
کاربرد تراشه TTL74541 در ولتمتر دیجیتال با AVR
کاربرد تراشه رگلاتور ولتاژ LM723
تقویت کننده تفاضلی Single Operational Amplifier
استفاده از ترانزیستور برای سویچ کردن Switching Transistor
برنامه راه اندازی موتور پله ای Stop Motor
گذرگاه ارتباط دو سیمه میکرو کنترلر AVR – SPI
www.powerengineering.blogfa.com
الکترونیک مقدماتی
الکترونیک صنعتی
میکرو الکترونیک AVR
برنامه نویسی Assembl
1.پروژه آزمایشگر میکروکنترلر 8051-52
2.پروژه آزمایشگر میکروکنترلر PIC
3.پروژه ساعت RTC با میکرو 8051
4.محافظ تمام دیجیتال هوشمند AVR
5.پروژه LED-Stopper 7x20میکرو AVR
6.پروژه Digital Clock LED 32x8 AVR
7.پروژه Digital Voltmeter-Ammeter
8.پروژه منبع تغذیه Digital Power Supply 0-42V 5A
9.پروژه کنترل و محافظت دیجیتال ولتاژ خروجی AC/DC
10.پروژه ساعت دیجیتال RTC با AVR
11.پروژه مدار آشکارساز نشت گازمتان و گاز بوتان و LPG سنسور MQ
13.محافظت و کنترل ولتاژ و جریان خروجی از مدار AC / DC
14.طراحی و ساخت فانکشن ژنراتور با کنترل لمسی توسط (Touch Screen)
15.تابلوی روان با ماتریس 32*8 ارسال پیام متنی از طریق کامپیوتر
16.قفل الکترونیکی هوشمند توسط تاچ لمسی (Touch Screen)
17.کنترل و راه اندازی سروموتورهای الکتریکی و موتور DC و موتور ﭘله ای
18.محافظت و کنترل حد جریان سه فاز 0-200 آمپر در سه رنج کاری
19.محافظت از سطح ولتاژ شارژ- جریان شارژ و دمای باطری های UPS تا 200 آمپر
20. پروژه کنترل دور و زاویه چرخش موتور های گیربکس دار
21. محافظ ولتاژ برق شهر تایمر دار 30 آمپری
22.هشدار دهنده نشت گاز شهری و دود همراه با قطع خودکار گاز و برق
23. مدار کنترل کننده هوشمند تپ چنجر ترانس قدرت 63 کیلو ولت سه فاز
24. منبع تغذیه 0-32 ولت 0-5 آمپر قابل افزایش تا 0-20 آمپر (Power supply 0-5A 0-20A)
25. محافظ تمام دیجیتال هوشمند وسایل برقی ( یخچال و فریزر- صوتی تصویری-کامپیوتر )
1. مقالات در رابطه با سیستم های دیجتال و اطلاعاتی مفید در رابطه با Multimedia Card (MMC – SD)
2. مقالات در رابطه با آموزش میکروکنترلر AVR و PIC و8051-52 و...
دانلود نرم افزارهای کاربردی
1.نرم افزارهای برای میکروکنترلر 8051
2.نرم افزارهای برای میکروکنترلر PIC
3.نرم افزارهای برای میکروکنترلر AVR
ساعت
سیستم آنالوگی را طراحی کنید که شامل یک مدار تغذیه AC 220 ولت و یک آپ امپ 741 و تریستور Thyristors و مدار کنترل قدرت آن باشد. بتواند نور یک چراغ (لامپ 220V) را با استفاده از پارامترهای فوق که شامل وضعیت روشنایی لامپ توسط سنسور حساس به نور LDR می باشد کنترل نماید. مدار فوق بگونه ای عمل نماید که با افزایش نورمحیط یا طلوع خورشید لامپ خاموش شده و با کاهش نور محیط یا فرا رسیدن تاریکی شب لامپ مورد نظر روشن شود:
اهداف:
تایرستورها Thyristors
تریستور یک نیمه رسانای قدرت است و به صورت یک قطعهٔ چهار لایهای P-N-P-N ساخته میشود. تریستورها ۳ پایانهٔ آند، کاتد و گیت دارند. پایهٔ آند با A، کاتد با K و گیت (دروازه) با G نمایش داده میشوند که از این میان آند و کاتد به مدار قدرت متصل میشوند و گیت جریان کمتری دارد. تریستورها در دو حالت پایدار روشن و خاموش مورد بهرهبرداری قرار میگیرند.
این قطعه به عنوان کلید به کار میرود، کلیدی که حرکت مکانیکی ندارد درنتیجه عمر آن طولانی تر است. پایه های آند وکاتد در واقع دو سر یک کلید هستند و پایه ی گیت هم نقش شستی کلید را دارد که با زدن آن جریان الکتریکی قطع و وصل می شود. تریستور فقط از یک سو میتواند جریان الکتریکی را هدایت کند. یعنی آند همیشه باید به طرف مثبت و کاتد به طرف منفی باشد. باید به این نکته توجه کرد که اگر تریستور در ولتاژ AC به کار برده شود فقط نیم سیکل را عبور میدهد. اگر پایه ی گیت را با یک مقاومت یک لحظه به پایه ی آند وصل کنیم تریستور روشن می شود و بعد از جدا کردن پایه ی گیت از مقاومتی که طرف دیگر آن به آند وصل شده بود تریستور همچنان روشن خواهد ماند.
تریستور را می توان به صورت اتصال سری سه دیود در نظر گرفت که مانع هدایت جریان در هر دو جهت می شوند. مشخصه معکوس یعنی حالتی که کاتد، مثبت است، تا زمانی که ولتاژ اعمال شده از ولتاژ شکست بیشتر نشود، فقط جریان نشتی عبور خواهد کرد. ولتاژهای شکست مستقیم و معکوس از نظر اندازه مساوی هستند. چون در حالت انسداد معکوس تقریباً همه ولتاژ روی پیوند مستقیم شکست اتفاق می افتد، جریان لایه مرکزی P توسط الکترون های کاتد خنثی می شود و قطعه مانند یک دیود در حال رسانایی عمل می کند که دارای دو پیوند با افت ولتاژ مستقیم دو برابر یک دیود است. برای این که تریستور به حالت روشن رفته و در آن حالت باقی بماند، جریان آند باید به سطح جریان تثبیت کننده برسد و از جریان نگهدارنده کمتر نشود. ازتریستورها درمدارات یکسوسازی ها، شارژ، کنتــرل دور، کنترل نور و .........استفاده می شود.
در حالت بایاس مستقیم ( هنگامی آند مثبت است ) تریستور را می توان با تزریق جریان به گیت نسبت به کاتد منفی به حالت روشن برد.
نماد مداری یک تریستور
طرز کار تریستور
تریستورها مشابه رله عمل میکنند، همانگونه که در رلهها با اعمال ولتاژ به بوبین، کنتاکت باز رله بسته میشود، در تریستور نیز با اعمال ولتاژ به پایههای کاتد و گیت، جریان بین پایههای آند و کاتد برقرار میشود که به آن جریان آند میگویند. از تفاوتهای تریستور و رله این است که رله یک کلید الکترومکانیکی است اما تریستور یک کلید الکترونیکی که صدا و جرقه تولید نمیکند. از طرف دیگر تریستور یک کلید یک جهته است و جریان در آن همیشه از آند به سمت کاتد برقرار میشود و اگر بخواهیم جریان دوطرفه داشته باشیم باید دو تریستور را به صورت برعکس با هم موازی کنیم. تفاوت دیگر تریستور و رله در این است که بر خلاف رلهها که با قطع ولتاژ بوبین رله خاموش میشود، تریستور با قطع ولتاژ گیتش خاموش نخواهد شد.
روشنشدن تریستور
نحوه روشن و خاموش کردن تریستور برای اینکه تریستور در وضعیت هدایت قرار بگیرد باید شرایط زیر برقرار باشد:
مداری که پالس جریان گیت را تولید میکند مدار آتش مینامند. پس از روشنشدن تریستور ولتاژ آند کاتد بسیار ناچیز خواهد شد به طوری که در مقاصد عملی VAK≈0 در نظر میگیرند و میتوان گفت که تریستور در هنگام هدایت تقریباً مانند یک اتصال کوتاه عمل میکند. تریستور بسیار سریع روشن میشود، به مدتزمان لازم برای روشنسازی تریستور زمان روشنسازی میگویند که با ton نمایش داده میشود و حدود ۱ تا ۳ میکروثانیه است. پهنای پالس اعمالی به جریان گیت که برای روشنشدن تریستور استفاده میشود حدود ۱۰ تا ۵۰ میکروثانیه است و دامنهای حدود ۲۰ تا ۲۰۰ میلیآمپر دارد.
زاویه آتش
برای شکل موجهای متناوب ورودی میتوان محور افقی را برحسب درجه از صفر تا ۳۶۰ تقسیمبندی کرد (معادل صفر تا ۲ پی رادیان). اگر شرط مثبتبودن آند نسبت به کاتد برقرار باشد، میتوان پالس اعمالی به گیت را به گونهای تنظیم کرد که در لحظهای بخصوص از شکل موج ورودی تریستور روشن شود که این لحظه معادل زاویهای معین خواهد بود. به این زاویه، زاویهٔ آتش تریستور میگویند. با تعیین زاویهٔ آتش مناسب میتوان مقدار مؤثر ولتاژ خروجی را تغییر داد که از آن در مدارهای کنترل دور موتورهای جریان مستقیم، یکسوکنندههای کنترلشده و راهاندازهای نرم استفاده میشود.
روشنسازی با تغییر ناگهانی ولتاژ
اگر به صورت ناگهانی ولتاژ مستقیم زیادی به تریستور اعمال شود، حتی بدون وجود جریان گیت، تریستور ممکن است روشن شود، این پدیده را روشنسازی dv/dt مینامند که ممکن است در عملکرد مدارها مشکل ایجاد کند. برای جلوگیری از این اتفاق از یک مدار حفاظتی RC (اسنوبر مقاومتی-خازنی) به همراه تریستور استفاده میشود.
خاموششدن تریستور
به روشهای خاموشکردن تریستور کموتاسیون میگویند. در مدارهای جریان متناوب به علت تغییر خودکار پلاریتهٔ دو سر آند و کاتد تریستور به صورت خودکار خاموش میشود که به این حالت کموتاسیون طبیعی میگویند. در مقابل اگر جریان بالاجبار صفر شود کموتاسیون اجباری رخ داده است.
برای خاموشکردن تریستوری که روشنشده است باید یکی از شرایط زیر برقرار شود:
اگر تریستور روشن شده باشد، با صفرشدن جریان گیت تریستور خاموش نخواهد شد. در روش اول خاموش: کردن تریستور، دو پیوند از سه پیوند آن در گرایش معکوس قرار میگیرند و پیوند سوم گرایش مستقیم خواهد داشت، در این حالت تریستور جریان نشتی کمی از خود نشان میدهد. اگر ولتاژ معکوس بیش از حد زیاد شود و مقدار آن به ولتاژ فروپاشی معکوس برسد، پدیدهٔ بهمنی در تریستور رخ خواهد داد که در صورت محدودنشدن، بر اثر تلفات توان ممکن است به تریستور آسیب برسد. در روش دوم، به جریان بحرانی آند که اگر از آن عبور کنیم تریستور خاموش میشود جریان نگهدارنده میگویند و آن را با Ih نمایش میدهند؛ در این حالت تریستور به حالت سدکنندهٔ مستقیم بازمیگردد.
مدار کموتاسیون
اگر بخواهیم به صورت ناگهانی جریان تریستور را در یک لحظهٔ مشخص قطع کنیم، باید آن را در گرایش معکوس قرار دهیم (VAK منفی شود). برای انجام این کار که به آن کموتاسیون اجباری میگویند، از مدار کموتاسیون استفاده میشود. در بیشتر مدار کموتاسیون خازنی از پیش شارژشده وجود دارد که ولتاژ آن به دو سر تریستور اعمال میشود تا در گرایش معکوس قرار بگیرد. پس از اعمال این ولتاژ جریان آند تریستور به سرعت کاهش یافته تا اینکه صفر میشود و برای لحظاتی جریان معکوس نیز برقرار میگردد. مدتی طول میکشد تا تریستور بتواند دوباره ولتاژ مستقیم را سد کند. مدت زمان بین صفرشدن جریان آند تا لحظهٔ آماده شدن تریستور برای سد ولتاژ مستقیم را زمان خاموشسازی تریستور میگویند.
زمان خاموشسازی
اگر بلافاصله پس از صفرشدن جریان آند تریستور، ولتاژ گرایش مستقیم به آن اعمال شود، حتی با وجود صفر بودن جریان گیت، تریستور ممکن است دوباره هدایت را آغاز کند. برای آنکه تریستور بتواند ولتاژ گرایش مستقیم را سد کند، باید برای مدتزمانی معین تریستور را در حالت گرایش معکوس قرار داد. این مدتزمان را که با toff نمایش میدهند، زمان خاموشسازی تریستور میگویند. به عبارت دیگر زمان خاموشسازی تریستور، حداقل زمانی است که از لحظهٔ صفرشدن جریان آند تا آمادگی تریستور برای سد ولتاژ مستقیم طول میکشد.
اگر 50us < Toff < 100us تریستور در دستهٔ کلیدهای بطئی قرار میگیرد و
اگر 10us < Toff < 50usتریستور در دستهٔ کلیدهای سریع قرار میگیرد.
زمان قطع مدار
به فاصلهٔ زمانی بین لحظهٔ صفرشدن جریان آند تا لحظهٔ اعمال دوبارهٔ ولتاژ مستقیم به دو آند و کاتد، زمان قطع مدار میگویند و با tq نمایش میدهند. در مدارهای عملی باید طراحی به گونهای انجام شود که زمان قطع مدار از زمان خاموشسازی دیود بیشتر باشد یعنی tq>toff باشد، در غیر این صورت تریستور به صورت ناخواسته روشن خواهد شد که به این حالت کموتاسیون ناموفق میگویند.
منحنی مشخصه ولت-آمپر
منحنیمشخصه ولتاژ- جریان تریستور
اگر جریان گیت تریستور (ig) صفر و ولتاژ اعمالشده به پایهٔ آند بیشتر از کاتد باشد، دو پیوند از سهپیوند نیمههادیهای موجود در تریستور در گرایش مستقیم قرار میگیرند، اما یکی از پیوندها در گرایش معکوس است و تریستور در مقابل جریان مقاومت زیادی از خود نمایش میدهد. اگر افزایش ولتاژ آند نسبت به گیت ادامه پیدا کند، به ولتاژ بحرانی خواهد رسید و تریستور به مرحلهٔ هدایت قوی میرسد. این ولتاژ بحرانی را در تریستور ولتاژ شکست مستقیم یا ولتاژ فروپاشی میگویند. در شکل این ولتاژ با VBO نمایش داده شده است. با اعمال جریان به پایانهٔ گیت میتوان ولتاژ فروپاشی مستقیم را کاهش داد و در صورتی که این افزایش به اندازهٔ کافی زیاد باشد ناحیهٔ سد مستقیم به کلی از بین خواهد رفت و تریستور مشابه یک دیود عمل خواهد کرد. اگر نرخ تغییرات جریان تریستور (di/dt) زیاد باشد، باعث سوختن آن خواهد شد. برای حفاظت تریستور در برابر تغییرات ناگهانی جریان از یک اندوکتانس (سلف) قبل از آن استفاده میکنند. میزان مجاز di/dt توسط کارخانههای سازندهٔ تریستور اعلام میشود.
انواع تریستورها
تریستورهای قدرت را معمولاً به دو صورت دیسکی و استود میسازند. تفاوت این دو نوع تریستور در این است که نوع استود سرعت قطع و وصل پایینتری نسبت به نوع دیکسی دارد و معمولاً در مدارهای یکسوکنندهٔ کنترلشده به کار میرود. نوع دیسکی در اینورترها کاربرد دارد و حتماً باید با گرماگیری که گیت آن را تحت فشار قرار میدهد استفاده شود در غیر این صورت گیت تریستور تحریکپذیر نخواهد بود.
تریستور خاموششونده با گیت
تریستور خاموششونده با گیت یا جیتیئو GTO یک گونهٔ خاص از تریستور است که همانند تریستورهای معمولی با اعمال پالس جریان مثبت به گیت روشن میشود ولی تفاوتش در این است که میتوان با اعمال پالس جریان منفی به گیت آن را خاموش کرد.
تریستور کنترلشده با نیمهرسانای اکسید فلز
تریستور کنترلشده با نیمهرسانای اکسید فلز یا اِمسیتی، MST نوعی تریستور است که ویژگیهای ترانزیستورهای اثر میدان و تریستور را همزمان در خود دارد. این تریستورها را میتوان با دروازهای مشابه دروازهٔ مسفتها خاموش و روشن نمود.
هشدار:
تشخیص پایه های تریستور:
گیت به کاتد در گرایش مستقیم راه می دهد. ودر گرایش معکوس راه نمی دهد و در حالت معمولی آند به کاتد راه نمی دهد.از همین روش برای تشخیص پایه های آن و عیب یابی تراشه می توان استفاده نمود. یعنی دنبال پایه ای می گردیم که مانند یک دیود در حالت گرایش مستقیم عمل کند. در این حالت ترمینال قرمز مولتی متر کاتد و ترمینال مشکی G را نشان می دهد. و پایه باقیمانده آند است.
انواع تریستورها در الکترونیک صنعتی:
هنوز هم در الکترونیک صنعتی در کاربردهای ولتاژ بالا و جریان بالا از تریستورها استفاده میکنیم. انواع جدیدی از تریستورها ساخته شده که عبارتند از:
یک SCR با توان بالا
مشخصات خوب این المان عبارتند از: سرعت سوئیچ بالا، تلفات توان کم، مقدار افت ولتاژ کم در حین هدایت و امپدانس ورودی بالااست.
تصویر بالا یک یکسوساز کنترل شده با سیلیکون با جریان نامیای حدود ۱۰۰ آمپر و ۱۲۰۰ ولت، سوارشده روی یک گرماگیر. دو سیم کوچک متصل به این وسیله سرهای تریگر گیت هستند.
مشخصات تریستور :
تقویتکننده عملیاتی:
ایدهٔ بکارگیری تقویتکنندههای عملیاتی یا اپاَمپ ( op-amp یا Operational amplifier) نخستین بار در دههٔ ۱۹۴۰م و در مدار رایانههای آنالوگ مطرح شد. در این کاربرد با قرار دادن عنصرهای گوناگون میان سرهای ورودی و خروجی تقویتکننده عملیاتی مدارهای گوناگون با کاراییهای متفاوت طراحی میشد؛ و به وسیله آنها عملگرهای ریاضی مانند جمع، تفریق، ضرب، تقسیم، مشتقگیری و انتگرالگیری پیاده میشد. بدین ترتیب امکان پیادهسازی رایانههای آنالوگ (رایانههای امروزی دیجیتال هستند) برای حل معادلات دیفرانسیل فراهم گردید. با گسترش دامنهٔ کاربرد الکترونیک، استفاده از تقویتکننده عملیاتی نیز گسترش فراوان یافت. در سال ۱۹۶۰م نخستینبار تقویتکننده عملیاتی به صورت مدار مجتمع طراحی و ساخته شد و با حجم، وزن و قیمت بمراتب کمتر به بازار مصرف ارائه گردید. پیشرفت فناوری و مطرح شدن نیازهای متنوعتر و تخصصیتر، زمینه را برای عرضهٔ تقویتکنندههای عملیاتی خاص فراهم کرد. تقویتکننده عملیاتی در واقع یک تقویتکننده ولتاژ با بهرهٔ ولتاژ بسیار بالاست و معمولاً دارای یک سر خروجی و دو سر ورودی است که سرهای ورودی به صورت تفاضلی عمل میکنند. به عبارت دیگر، این تقویتکننده، اختلاف ولتاژ میان ورودی را تقویت میکند. یکی از دو سر، ورودی منفی (-) یا وارونگر نام دارد، زیرا تقویتکننده برای ورودیهای اعمالی به این سر دارای بهرهٔ منفی خواهد بود. سر دیگر، ورودی مثبت (+) یا ناوارونگر است و نشانکهای ورودی به این سر، در خروجی با بهرهٔ مثبت ظاهر میشوند. این تقویتکننده، دارای مقاومت خروجی بسیار کوچک (حدود چند اهم) بوده و از مقاومت ورودی بسیار بزرگی (بیش از چند صد کیلو اهم) برخوردار است. چون تقویتکننده عملیاتی، یک افزارهٔ فعال است، برای تأمین کارمایهٔ مصرفی و پیشقدر ترانزیستورهای داخلی خود به تغذیهٔ DC نیاز دارد.
۷۴۱ در داخل خود یک تقویت کننده عملیاتی یا op-amp را جای داده و چیدمان پایه های آن در تصویر فوق مشخص شده که این پایه ها بصورت ذیل می باشند:
مدار داخلی آیسی ۷۴۱ :
آی سیهای تقویت کننده عملیاتی بنا به کاربردشان دارای مدارهای داخلی متفاوتی هستند. آی سی ۷۴۱ جزو سادهترین و ابتداییترین آپ امپها میباشد. مدار داخلی آن قابل مشاهده میباشد.
قسمت آبی رنگ: این قسمت، طبقه تفاضلی است.ترانزیستورهای Q1 تا Q4 زوج تفاضلی ورودی را تشکیل میدهد.Q5 و Q6 و Q7 به همراه سه مقاومت، تشکیل بار فعال میدهند.
قسمتهای قرمز رنگ: ترانزیستورها در طبقات قرمز، تشکیل منابع جریان میدهند و تقویت کنندههای ترانزیستوری را بایاس میکنند. هر سه منبع جریان، از نوع آینهای هستند.
قسمت صورتی رنگ: این طبقه، طبقه تقویت کننده میانی است. Q۱۵ به عنوان بافر و Q۱۹ با مقاومت ۵۰ اهم در امیتر، یک طبقه امیتر مشترک تشکیل میدهد.
قسمت آبی آسمانی رنگ: طبقه خروجی تقویت کننده یا همان تقویت کننده توان از کلاس AB (یا پوش پول) میباشد. علت استفاده از تقویت کننده کلاس AB در خروجی، تأمین جریان بارهای متنوع در خروجی است.
قسمت سبز رنگ: این طبقه، چند برابر کننده ولتاژ بیس-امیتر نامیده میشود و برای جلوگیری از اعوجاج همگذری استفاده میشود. این طبقه، ترانزیستورهای تقویت توان را در آستانه روشن شدن، نگاه میدارد. برای رسیدن به پایداری حرارتی مطلوب به جای مقاومت ۴٫۵k میتوان از یک NTC استفاده کرد.
مقاومتهای ۲۵ و ۵۰ اهم در خروجی تقویت کننده جهت جلوگیری از رانش حرارتی ترانزیستورهای Q۱۴ و Q۲۰ به کار گرفته شدهاند.
خازن ۳۰Pf، جبران ساز میلر است و در مدار قطب به وجود میآورد که به منظور جلوگیری از ناپایداری و نوسان تقویت کننده در فرکانسهای بالا مورد استفاده قرار گرفتهاست.(فضایی که یک خازن در مدار مجتمع اشغال میکند، چندین برابر فضای اشغال شده توسط یک ترانزیستور است. پس در طراحی مدار مجتمع، باید از حداقل خازن و مقاومت استفاده کرد.)
حالت افزایش نور محیط و خاموشی لامپ
راهنمای کامل و گزارشکار آماده و تایپ شده در Microsoft Office Word
آموزش: نحوه طراحی مدار و توضیح به همراه پروژه برای شما ارسال خواهد شد نمونه ای از بخش های این فایل راهنما در شکل ها آورده شده است:
(( سفارش پروژه ))
برای سفارش این پروژه با همین شکل و اجزاء و یا تغییر برنامه مورد نظر به دلخواه خود می توانید از روش های زیر اقدام نمائید، کد سفارش پروژه را ارسال کنید:
هزینه طراحی: SMS-> 0911 831 50 58
کد سفارش پروژه: 105p4
سفارش پروژه >>> Project-esisis.com/Contentبرای ارتباط با مدیر سایت از لینکهای زیر استفاده کنید
آدرس کانال سایت در تلگرام : www.telegram.me/Electronic_iran
آیدی جهت ارتباط در تلگرام: @Electronic_iran
تمام حقوق این وب سایت و مطالب آن متعلق به بزرگترین وب سایت آموزش الکترونیک می باشد و هرگونه کپی برداری از مطالب آن فقط با ذکر منبع مجاز است
Copyright © 2012 , project-esisis.com